Волейболистите на Етрополе оглавиха класирането в Западната група на Висшата лига. Воденият от Васил Василев тим надигра доскорошния лидер Миньор (Перник) с 3:0 (25:21, 25:22, 25:19) в среща от шести кръг на първенството, изигран в зала "Чавдар". 


Етрополци имат 16 точки в актива си (5 победи, 1 загуба), перничани са втори с 14 точки и същия баланс. 


Гостите поведоха отначало, като запазиха темпото си почти до средата на частта. След 11-та точка домакините поеха инициативата и излязоха напред в резултата. Двата тима започнаха равностойно във втория гейм, но впоследствие играта продължи на амплитуди. В ключовите моменти етрополци успяха да пречупят напълно съперника. 


Третата част протече под диктовката на волейболистите на Васил Василев и те се поздравиха с чиста победа. 


Категоричен успех записаха и състезателите на Град (Белоградчик), които надиграха ВК Софийски университет с 3:0 (25:22, 25:16, 25:11).


Тимът от Северозапада е трети с 12 точки (4 победи, 2 загуби), СУ е осми с 4 точки (1 победа, 5 загуби). 


Столичани поведоха в резултата и доминираха до средата на гейма, след това играта продължи точка за точка. В последните минути на гейма воденият от Христо Христов отбор набра инерция и взе аванс.  


Град тръгна ударно във втората част (7:1), като до края бе пълен хегемон и без проблем поведе с 2:0. 


Третият гейм отново започна с водачество на СУ, но волейболистите от Белоградчик бяха безапелационни и оставиха съперника на едва 11 точки. 


С чиста победа се поздрави и отборът на Волейболна академия "Стойчев-Казийски", който надигра като гост Септември Про Синема (София) с 3:0 (25:14, 25:18, 25:20).


ВАСК е на петата позиция в таблицата със 6 точки (2 успехи, 4 поражения), Септември е на шесто място с 5 точки и същия баланс. 


В първите две части момчетата на Никола Димитров доминираха напълно и без проблем излязоха напред в резултата. 


Третият гейм тръгна под диктовката на домакините, които поведоха с 4:0. След това дистанцията постепенно бе скъсена от ВАСК, въпреки това Септември продължи да доминира. След 15:10 гостите отново набраха инерция и стопиха напълно преднината на противника. Играта продължи точка за точка, като положението се запази до 19:19. До края воденият от Никола Димитров тим не даде повече възможности за съпротива на домакините и записа чиста победа. 


Четвъртия си успех постигна съставът на Звездец (Горна Малина). Воденият от Иван Генков отбор надделя като домакин над Тетевен Волей с 3:2 (20:25, 25:18, 25:22, 21:25, 15:9).


Звездец е четвърти с 11 точки (4 победи, 2 загуби), тетевенци са седми с 4 точки (1 успех, 5 поражения). 


Гостите поеха инициативата от самото начало, като поведоха с 4:0. До края играта им се запази стабилна и взеха аванс след 25:20. Във втория гейм волейболистите от Горна Малина набраха инерция и изравниха резултата. 


През по-голямата част от третия гейм двата отбора бяха равностойни, но след 22-та точка домакините излязоха от ситуацията и поведоха в мача. 


Състезателите на Иван Генков бяха доминиращи и в решителната четвърта част, но след 18-та точка бяха преодоляни от съперника и мачът влезе в тайбрек. 


Там двата тима разменяха ролите си, но постепенно Звездец наложи волята си и до края бе категоричен. 


 


Текст и снимки: BGvolleyball.com