Около 23:20 часа на 23 декември, в с. Скравена, автопатрул на РУ - Ботевград спрял за проверка лек автомобил „Деу Тико“. 71-годишният столичанин зад волана бил тестван за употреба на алкохол и задържан за срок до 24 часа, след като дрегерът отчел 1.81 промила.


Около 18:05 часа на 26 декември, на ул. „Стефан Стамболов“, автопатрул предприел проверка на лек автомобил „Ауди А4“, управляван от жител на града. 28-годишният водач бил изпробван с дрегер, който отчел 2.17 промила алкохол в издишания въздух. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа.


Минути преди полунощ същия ден в ареста на районното управление попаднал още един нарушител на правилата за движение по пътищата. При проверката на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ пътните полицаи тествали водача за употреба на наркотични и упойващи вещества, при което в пробата на 32-годишния етрополец било отчетено наличие на амфетамин.


Минути след полунощ на 28 декември в полезрението на униформените попаднал и 43-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“, седнал зад волана с 1.21 промила алкохол.


Срещу четиримата задържани са образувани бързи производства за извършените от тях престъпления.