Правя това съобщение с уговорката, че самото тържество е станало вече традиция,. И в същото време се появиха няколко нови неща: беше променено мястото - от Река Гноеница в река Сухата река /Сини вир/. И другото е, че за първи път в Етрополе имаше т.н. Ледено хоро.


Другото беше, че за първи път кръста хвърли отец Борис. 


Организаторите този път се бяха погрижили не само за здравето на желаещите да се потопят за кръста, но след ритуала имаше „почерпка” за всички присъстващи.


За участие се бяха записали 12 човека, но се явиха само 10. Не знам вече за коя година и днес най-бърз беше Тихомир Василев - на 37 години от село Малки Искър, който получи и голямата награда. С награди бяха отличени и останалите участници.


И сега НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Генади Николов, Стоян Илиев, Васил Ценков, Даниел Савов,  Николай Пушкаров и Пламен Пушкаров, от танцовия състав на Етрополското читалище, се хванаха на първото в историята на града Етрополско ледено хоро. С тях беше и председателят на Общинския съвет Марин Маринов.


Да се надяваме това да стане традиция както стана самият ритуал на Богоявление.


За доброто настроение на тържеството се погрижиха Духов оркестър „Етро-брас бенд“, Танцов ансамбъл „Балканска младост“ и членове на РК „Традиция”.


Честит празник, етрополци!


Текст и снимки: Христо Христов