Инцидентът е станал около около 22.30 в събота на пътя Литаково- Радотина. Лек автомобил „Мерцедес” е излетял от пътното платно. На място е загинало 17-годишно момче от Ботевград. Шофьорът на автомобила е от Литаково, той е починал на път за болницата. Причините за инцидента се изясняват.


Освен катастрофата между лек автовобил и бус, за която писахме, на пътя Ботевград-Литаково е станал и друг инцидент. Две момчета са претърпели катастрофа със скутер. По-сериозно е пострадало непълнолетното, което е било спътник на водача. То е откарано в софийска болница с травми по главата. 


Официална информация от ОДМВР по трите случая:


Около 22 часа на 7 януари, при проведена беседа с двама  мъже от с. Литаково, потърсили медицинска помощ в сградата на ЦСМП-Ботевград,  служители от дежурен автопатрул установили, че двамата са пострадали, след като са самокатастрофирали с нерегистриран мотоциклет. Вследствие на инцидента те са получили разкъсно-контузни рани в областта на главите. Единият е настанен за лечение без опасност за живота, а другият е освободен. Пред полицейските служители той признал, че е управлявал мотоциклета – задържан е за срок до 24 часа. Взета му е кръвна проба. Мотоциклетът е намерен в района на 15 км на третокласен път 161, извършен е оглед. По случая в РУ-Ботевград е образувано досъдебно производство.


Около 5.15 часа на 8 януари в РУ-Ботевград постъпил сигнал за тежък пътен инцидент в района на 28 км на път 161. На място е установено, че са катастрофирали лек автомобил „Опел Астра“ и автобус „Мерцедес“. Двамата водачи са настанени в болнични заведения, единият с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.


Около 21.50 часа на 8 януари в РУ-Ботевград постъпил сигнал за тeжък пътен инцидент в района на 13 км на път 161. На място е установено, че лек автомобил „Мерцедес“ е паднал по таван от мост на пътя с височина около 5 метра. Водачът и неговият спътник са загинали. По случая е образувано досъдебно производство.