Новият областен управител на Софийска област Иван Иванов започва поредица от посещения на общините в областта. Първото посещение ще бъде в община Правец, където Иванов ще се запознае с настоящото състояние и развитие на община, както и с проблемите, с които трябва да се справя общинското ръководство, съобщава пресцентърът на областната администрация. В съобщението от днес се посочва още, че той ще посети и Чекотинския манастир „Св. Архангел Михаил”, на който, в началото на годината, е направил дарение - 14 кубика дърва за огрев.


В друго съобщение на пресцентъра се посочва, че областният управител е започнал поредица от срещи и с териториалните структури в областта. На 18 януари Иван Иванов е провел работна среща с управителя на „ВиК“ София област  и ръководителя на ЧЕЗ „Разпределение България“ за Софийска област. В хода на разговорите са обсъдени проблемите, отнасящи се до двата оператора.


Г-н Нитов и г-н Шумаров са запознали областния управител с най-належащите проблеми в работата на структурите. Иван Иванов е получил уверение, че се работи така, че услугата, която получават жителите на областта, да е достъпна и безпроблемна, се казва още в съобщението.