Първите резултати от днешната проверка от служители на Община Ботевград и РУ - Ботевград за спазване законово регламентираните ограничения за паркиране на автомобили по тротоарите са обнадеждаващи. Това заяви кмета на общината – Иван Гавалюгов, на днешния брифинг с местните медии.


„Убеден съм, че положителният ефект от спазването на правилата за спиране и паркиране на автомобилите ще се усетят много скоро. По информация от проверяващите днес, със задоволство мога да отбележа, че много хора са чули нашият апел и са преместили автомобилите си от тротоарите. Забелязва се едно разбиране от собствениците на МПС-та в Ботевград специално, което може само да ни радва“ – коментира кметът Гавалюгов. 


Според градоначалника днешната проверка по улиците на Ботевград няма да е с еднократен или временен характер. “Ще се извършва системен контрол, включително и през почивните дни“, категоричен е той.


Кметът обяви, че от общинската администрация е подготвена и внесена в Общинския съвет докладна записка с искане за промени в Наредба №1, които се отнасят за ограниченията за паркиране по тротоари, като новите текстовете са синхронизирани с тези в Закона за движение по пътищата.


Още по темата – във видеото под текста.