Новият собственик има намерение да прави спортен комплекс


Сградата на бившето кметство в Боженица се продава от няколко години. Едва сега обаче се появи кандидат-купувач. На търга миналата седмица той е предложил сумата от 53 000 лева, което е малко над първоначално обявената цена. Купувачът е строителният предприемач Георги Пацов. Според информация от кметството Боженица той е заявил, че има намерение да ремонтира имота и да го превърне в спортен център.


Сградата се намира в самия център на Боженица. Тя е на два етажа по 232 квадратни метра застроена площ. Има и приземен етаж, който някога се е използвал за мандра. Имотът има и двор от 600 кв. м. През годините сградата е била пансион за ученици, а по времето на ученическите бригади - там са настанявани бригадири.


През последните повече от 20 години сградата е се използваше, с изключение на малко помещение, наето от Български пощи.


След сключване на сделката за продажба, пощата ще бъде преместена в сградата на сегашното кметство. В момента се прави ремонт на помещението.


До това лято се очаква да бъде решен и проблемът с питейната вода в Боженица. След като направените сондажи не откриха подземни води в селото, бе взето ново решение - да се използват изворите от т.н. Мечи дупки в местността "Пещерите". Изследване показа, че водата е годна за пиене и вече са поставени част от тръбите. Очаква се проектът да приключи до лятото на тази година.