Доброволци са помогнали при гасеното на пожара в гората под Джанкова поляна в землището на Врачеш, който  Това съобщи кметът на селото Марин Бончовски. Към момента няма официална информация каква е причината за пожара и каква горска площ е била унищожена. Тя попада в териториалния обхват на ДЛС “Витиня“.
По думи на кмета районът е труднодостъпен. Също така Марин Бончовски обясни, че пожарът не е тръгнал от сечище. Жители на селото обаче изразиха съмнение, че той е умишлен, за да се извършва незаконна сеч след него. Хубавото в случая е, че дъждовното време попречи на огъня да се разрасне. В противен гасеното трябваше да продължи и през вчерашния ден – 22 февруари.
Жители на Врачеш сигнализираха, че ТИР-овете, които извозват добитата дървесина, нарушават забраната за влизане в селото. По техни думи те товарят при Маргинската чешма. В отговор на наше запитване кметът Марин Бончовски обясни, че камионите не минават през селото, а влизат откъм Литаковското, остават в покрайнините на Врачеш, а дървесината стига до тях с “виетнамки“.


Сн.2: Фб