Около 3:10 часа на 26 февруари в РУ - Ботевград постъпил сигнал от Филиала за спешна медицинска помощ в града за постъпил мъж, пострадал от побой. Пред полицейските служители потърпевшият споделил, че е бил набит от негов познат. 31-годишният мъж е настанен за лечение в столична болница с фрактура на долна челюст, без опасност за живота.


След незабавни издирвателни действия извършителят на деянието е установен и задържан в ареста на районното управление. Разпитани са и свидетели-очевидци на случилото се. По случая е образувано досъдебно производство и уведомена районната прокуратура.


След приключване на действията по разследването 27-годишният извършител е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 129 от НК и с прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена за срок до 72 часа.


Няколко часа по-късно в ареста на районното управление попаднаха и роднини на пострадалия мъж. Около обяд в полицията се получил сигнал за счупени стъкла и врати на заведение, намиращо се на адреса на задържания по-рано за побоя мъж. При огледа на местопроизшествието е установено, че са повредени шест стъклопакета и два преградни панела на врати. Установени и задържани са извършителите – две жени, на 39 и 56 години. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 216, ал.1 от НК.