Проверка за незаконен добив на дървесина над село Врачеш са извършили днес служители на Изпълнителната агенция по горите, научи наш репортер. Акцията се е провела около обяд.


По предварителна информация, при проверката са установени двама жители на село Врачеш с дървесина без надлежните документи и печати. Те проявили агресия и неподчинение. Единият е бил прострелян със стоп патрон. Пострадалият е откаран с линейка на Спешна помощ.


Публикуваме информация, която е качена днес - 12 март, в 10 часа на страницата на ИАГ във Фейсбук:


Мобилен екип на ИАГ е бил заплашван с моторен трион по време на проверка.


Само адекватната реакция на колегите е предотвратила сериозен инцидент.


Случката се разиграва вчера в землището на с. Врачеш. Мобилен екип на Агенцията забелязва, че джип, натоварен с дървесина слиза от черен път към магистралата след втория тунел посока София - Варна. 


Въпреки звуковите и светлинни  сигнали, нарушителят се опитва да избегне проверката и предизвиква преследване.


По време на гонката, инспектиращите се обаждат на телефон 112 за съдействие. Нарушителят се отклонява от магистралата и навлиза в м. Зелин, обл. Ботевград като поема по черен път към вилна зона, след което джипът аварира в дълбокия сняг.


От автомобила слиза лице, което държи моторен трион и отправя заплахи към служителите на ИАГ. Въпреки, че проверяващите се легитимират и многократно предупреждават лицето да остави моторния трион, заплахите продължават като нарушителят се опитва да запали моторния трион.


Агресията от страна на нарушителя продължава и след предупредителен изстрел във въздуха от страна на проверяващите.


За да избегнат сериозни инциденти, служителите произвеждат още два изстрела със стоп патрони в краката на лицето, с които го раняват. 


Потърсено е съдействие на МВР, 112, РДГ София и медицинска помощ за пострадалия.