За улеснение на желаещите да се включат в дарителската кампания за нуждаещите се в Украйна, от общинската администрация съобщават, че дарителският пункт ще работи и в почивните дни, като дарителите трябва да се обадят предварително на тел. 0898426264.


Както вече бе обявено, в делничните дни той работи без прекъсване в интервала от 10:00 ч. до 16:00 ч., а телефоните за връзка са: 0879496144 и 0886302499.


След като вече на територията на общината има настанени украински граждани, от Регионалния център на БЧК информираха, че събираните в Ботевград дарения могат да се използват за покриване на техни нужди, вместо да се изпращат за конвоиране в Украйна. В тази връзка, нуждаещите се от подпомагане с дрехи, обувки, топли завивки, хигиенни материали и базови /пакетирани/ храни украински граждани, настанени на територията на община Ботевград, могат да бъдат насочени да се обърнат за помощ към общинската администрация.


Както информирахме, Община Ботевград се включи в Националната кампанията на Българския Червен кръст за подготовка на хуманитарна помощ за нуждаещите се в Украйна, откривайки пункт за дарения в сградата на общинска администрация, откъм входа на ул. „Свобода“ /срещу Еконт/. До този момент 15 жители на общината са дарили дрехи, обувки, топли завивки и хигиенни материали.