На 29 март в  „Арена Ботевград” ще се проведе благотворителен концерт за набиране на средства за лечението на 13-годишния Анатолий Стоянов от Трудовец. Момчето страда от тежка форма на таласемия и има нужда от животоспасяващо лечение в Турция. Сумата от 100 000 евро е непосилна за родителите на детето. Майката работи в отдела по логистика в „Грамер”, а бащата – в частна фирма за производство на мебели в Правец.
Един от организаторите на благотворителния концерт: „Протегни ръка. Анатолий има нужда от твоята добрина” е общинският съветник Дамян Маринов.


„Не познавам семейството на Анатолий, но бях трогнат от неговата история. Аз самият съм баща на две момчета и мога да си представя какво изпитват родителите. Затова и  цялото си сърце се включвам в инициативата да съберем средства за лечението на момчето – заяви Дамян Маринов. – Да, сега всички погледи са насочени към бежанците от войната в Украйна. Да, трябва да помогнем на тези хора, бягащи от смъртта. Но и в никакъв случай не трябва да забравяме и страдащите около нас, до нас” – допълни той.
Благотворителният концерт ще започне от 18 часа, а от 17 часа ще има базар, средствата от който също ще бъдат предоставени по сметката на Анатолий.


„В самия концерт ще има изпълнения на местни самодейци. Демонстрация ще направят и спортни клубове. Поканата ни приеха и изпълнители от София, които ще зарадват ботевградската публика. Стремежът ни е да направим интересен концерт, за да съберем колкото се може повече средства за лечението на Анатолий. Разбрах, че той има мечта да стане програмист. От сърце му желая един ден да сбъдне мечтата си. Това означава, че и ние като община, като общество сбъдваме мечта  – да бъдем по-добри” – споделя общинският съветник Дамян Маринов.