30-годишен мъж, криминално проявен и осъждан, бе задържан днес по обяд в момент на кражба на метали от сградата на 7-етажния блок на болницата, който от години не се използва. Мъжът е бил приготвил за изнасяне капаци, метални решетки и други вещи.


Това е поредният набег в сградата. По неофициална информация от доста време в нея са се настанили клошари. Преди време бяха прерязали тръбата, която снабдява болницата с кислород. По това време в хирургията правели операция и като по чудо не се е стигнало до по-тежък инцидент.


7-етажният блок e празен и обявен за продажба преди повече от 15 години, но досега няма кандидат да го купи.


Ето и официалната информация от ОДМВР - София, която бе разпространена днес - 15 април:


Рецидивист от Ботевград е задържан в момент на кражба


Вчера по обяд в РУ - Ботевград постъпил сигнал от отдел „Контрол по сигурността и обществения ред“ в Община Ботевград, че в неизползваема сграда, част от болницата, се чуват шумове от чупене и хвърляне на предмети. Към адреса незабавно е изпратен автопатрул, като служителите на реда задържали на място криминално проявен и осъждан местен жител.


При огледа на местопроизшествието е установено, че 31-годишният е разрушил метални капандури от покривната конструкция на сградата с цел да ги отнеме противозаконно. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 194, вр. чл. 18 от НК.