Габровски окръжен съд осъди мъж от село Душево, община Севлиево на четири години лишаване от свобода. Той е обвинен в това, че на 3 ноември 2007 г. е причинил смърт при непредпазливост при пътнотранспортно произшествие. Мъжът е управлявал лек автомобил „Опел Вектра“ в пияно състояние – с концентрация на алкохол в кръвта 1,90 промила. В резултат на това е причинил смъртта на 20-годишна жена от село Шумата.

От събраните по делото доказателства става ясно, че при инцидента подсъдимият е управлявал автомобила със скорост, превишаваща значително разрешената за движение в населено място – 116 км/ч, изгубил е контрол над превозното средство и то се е преобърнало встрани от пътното платно. За извършеното престъпление е осъден на четири години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален общ режим.

Подсъдимият бе лишен от право да управлява МПС за срок от пет години. Съдът постанови мъжът да заплати на родителите на пострадалата обезщетение за претърпени неимуществени вреди в резултат да извършеното престъпление общо в размер на 200 000 лв. Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.