На 26 април най-възрастният обитател на Дома за стари хора  Стефка Мицева навърши 100 години. Тя е и най-възрастният жител на община Ботевград.


По иниицатива на ръководството на Дома и Община Ботевград бе организирано специално тържество, което се състоя днес. Юбилярката получи поздравителен адрес с благопожелания от кмета Иван Гавалюгов. Поздравлението й бе поднесено от зам.-кмета - Борис Борисов и секретаря на общината – Стефка Граматикова.  Председателят на дружество "Орханиец" Анелия Виткова също поздрави баба Стефка за рождения й ден. Стефка Мицева произхожда от стар ботевградски род – Стамболиевия.


Специален поздрав за рожденничката бяха подготвили малчуганите от вокална група „Изворче“ при ДГ „Кокиче“ с ръководители П. Герашка и М. Йончовска. Участниците в програмата и техните ръководители пожелаха на баба Стефка да бъде все така енергична, ведра, лъчезарна и позитивна.


Баба Стефка е и един от първите обитатели на Дома за възрастните хора в Ботевград. Сама решава да отиде да живее в старчески дом. И не съжалява за това свое решение. Роднините й живеят в София и по празници винаги е с тях. Заедно са празнували и 100- годишния й юбилей.


Рожденичката сподели, че тайната на дълголетието е: "Работа, да не спираш да работиш, докато имаш сили.".