Компанията Hannspree пусна нов 19-инчов LCD монитор от своята водеща серия Xm-S, която се отличава с новаторски дизайн. Сертифицираният за Windows Vista модел HANNS Glaze предоставя дисплей с анти-отразително покритие и стандартна резолюция 1280 х 1024 пиксела (XGA), контраст 1000:1, яркост 300 cd/m2 и време за реакция 2 милисекунди.

Дизайнът на HANNS Glaze е вдъхновен от "чистотата и ритмичното движение на водата в природата и от хармоничното вълнение на моретата и океаните", казват от компанията. В изработката на корпуса са използвани морско сини цветове в комбинация с "ослепително" бяло, за да пресъздадат "чистотата и спокойствието на природните извори и заснежените планини", описват своя продукт от Hannspree.

Моделът предлага стандартни възможности за свързване чрез аналогов VGA и цифров DVI вход, както и стерео аудио вход за вградените високоговорители. Мониторът може де се монтира и на стена (VESA).

HANNS Glaze ще бъде наличен в складовете на дистрибутора IDS през ноември на препоръчителна цена 361 лева с ДДС. Мониторът се предлага с 36 месеца стандартна гаранция и 7 дни експресна замяна при наличие на изгорели пиксели, валидна от датата на покупката, като тези условия важат при покупка от дилърите на IDS.