На 28 и 29 май 2022 г. в Ловеч се проведе второто издание на Арт фестивал за детско и младежко творчество „Новите звезди на България“. В събота в продължение на четири часа се представиха участниците в категория „Танцово изкуство“, а в неделя - в категориите „Вокално изкуство“ и „Инструментално изкуство“.


Детският танцов състав „Литаковче“ при НЧ „Светлина – 1900“ - Литаково, с ръководител Нина Петкова, взе участие в трета категория (11-14 г.) „Танцово изкуство“, раздел - фолклор. Местните танцьори представиха танца „Детски пролетни игри“ по хореография на проф. Кирил Дженев. ДТС „Литаковче“ бе класиран на 2-ро място в своята категория, в която се изявиха 14 фолклорни танцови състави.


Раздадени бяха десетки награди. Във всяка категория и възрастова група бяха обявени победител, второ и трето място. Специална награда и Гран При имаше за танцьорите от СУ „Димитър Маринов“ от Лом.


Организатори на фестивала са НЧ „Бяла Анаста 2016“ и Модна къща „Перлита“. Той е включен в Програма за младежки дейности на Община Ловеч.


Събитието завърши с кръшно хоро на площада, в което се включи и кметът Корнелия Маринова.