Ученици от Полша, Турция и Румъния гостуват на ППМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" по международен проект - „Да направим снимка“ („Let`s take a photo“), към програма Еразъм+. В рамките на проекта, днес в Исторически музей Ботевград се състоя кръгла маса на тема „Фотография“ – „My Europe – Learning to edit photos“. На нея бяха поканени и местни фотографи.


Събитието бе открито от Рени Лазарова, директор на музея, и координатора по проекта от българска страна - Милена Андонова - старши учител по английски език - в природо-математическата гимназия. В програмата на кръглата маса бяха включени презентацията „Моята Европа“ и беседа на тема: Фотографията. В края на събитието учениците отправиха въпроси към присъстващите фотографи. Децата се поинтересуваха дали фотографията за тях е хоби, или професия, каква е била първата им лична камера, какво обичат да снимат най-много. На третия въпрос фотографът на botevgrad.com, който беше сред поканените, без да се замисли отговори, че това безспорно е Часовниковата кула.


След срещата участниците в проекта имаха възможност да направят снимки на някои от макетите в арт-пространството зад музея и да намерят неговия оригинал в изложбените зали на културната институция. Първите отбори, намерели своя оригинал, получиха поощрителни награди от музея.