Студенти от Университета по строителство, архитектура и геодезия се срещнаха с бивши възпитаници на ВУЗ-а, днес управители и директори в 6 дружества на индустриална Група ГЕОТЕХМИН, за да научат за възможностите за стаж и стипендии за студентите. В събитието взеха участие проф. д-р инж. Славейко Господинов, зам.-ректор по учебни дейности, качество и акредитация, ръководител на катедра „Висша геодезия“, и проф. д-р инж. Румен Миланов, преподавател по транспортно строителство в УАСГ.


За лятото на 2022 г. дружествата Елаците-Мед, Геострой, Пътстрой-92, Геопроект, Енергео и Бекастрой са обявили 15 стажантски места. Стажът с продължителност от 1 до 3 месеца и е платен. „На младежите, които се представят най-добре, ще им бъде предоставена възможност да станат стипендианти през академичната 2022/2023 г.“, обясни Антоанета Георгиева, директор „Човешки ресурси“ в Геотехмин ООД. Тя представи предимствата да бъдеш стажант в дружества от Група ГЕОТХЕМИН – менторство от доказани професионалисти, спечелили доверието на български и чуждестранни клиенти и партньори, придобиване на практически знания и умения в реална работна среда, широки възможности за хоризонтално и вертикално развитие в Група ГЕОТЕХМИН и др.


Проф. д-р инж. Румен Миланов акцентира върху предимствата да се работи в Група ГЕОТЕХМИН – коректен работодател, който спазва всички изисквания на трудовото, данъчното и осигурително законодателство. Инж. Стоил Димитров, генерален директор „Производство“ на Елаците-Мед, бивш възпитаник от специалността „Хидротехническо строителство“, изтъкна кариерните възможности в компанията: „Ние търсим хора, които мечтаят да се развиват, да проявят интерес към работата, да намират решения и сме готови да подкрепим амбицията им“.


„С всяка година надграждаме и отговаряме на европейските норми за проектиране, за сертификация на строителните продукти и покриваме всички стандарти“ – каза друг бивш възпитаник на УАСГ, инж. Александър Велев, който е изпълнителен директор на Пътстрой-92. Заедно с Геострой дружеството в момента изпълнява един от големите инфраструктурни проекти - проектиране и изграждане на Лот 1 от Път I-1 (E-79) „Мездра – Ботевград“ с дължина 19,3 км.


Бивши стажанти и възпитаници на университета, днес директори в дружествата, разказаха за участието си в мащабните и сложни проекти, които компаниите реализират, за мотивацията и удовлетворението си да работят в стабилна група, изградила знакови проекти в България.