РУ-Етрополе: Около 22.15 часа на 3 юни, на ул. „Христо Ясенов“, автопатрул спрял и проверил лек автомобил „Ауди А4“, управляван от жител на Ботевград. Водачът е задържан за срок до 24 часа, след като при тестването му с дрегер, уредът отчел 1.33 промила алкохол. Срещу нарушителя е образувано бързо производство.


Около 14.05 часа на 4 юни автопатрул спрял за проверка електрически скутер с неустановена мярка и модел, управляван от жителка на същия град. От извършените справки е установено, че водачката не притежава СУМПС, а превозното средство не е регистрирано по надлежния ред. Нарушителката е задържана за срок до 24 часа. Срещу нея е започнато бързо производство.


Около 19.30 часа на 5 юни жителка на Етрополе съобщила в полицията, че съседът й стреля с пистолет в двора на имота си. Изпратените веднага на адреса полицейски служители установили мъжа, както и нерегистриран газов пистолет. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. По случая е регистрирана преписка.


Около 17.50 часа на 4 юни в полицията постъпил сигнал от спешния център на столична болница за постъпило за преглед 5-годишно момче, доведено от неговите родители и баба. Възрастните заявили, че момчето е било ухапано при игра с домашното им куче от породата каракачанска овчарка в двора на имота им в с. Бойковец. След преглед и оказана медицинска помощ детето е освободено за домашно лечение. По случая в РУ-Етрополе е образувано досъдебно производство.