Вчера министърът на вътрешните работи Румен Петков заедно с главен комисар Валентин Петров, откриха системата за панорамно видеонаблюдение, която беше монтирана в Правец. Това е третата охранителна система в Софийска област, след тези които бяха монтирани в Самоков и Своге. 19 камери, работещи 24 часа ще следят за реда и сигурността на гражданите. Камери има на всички входове и изходи на общината, като монтирани има и на центъра и спортната зала. Последните ще следят провеждащите се масовите прояви.

На откриването вчера присъстваха кмета на Правец Красимир Живков,  комисар  Петров – директор на Национална служба “Полиция”, зам. директорът на ОДП-София комисар Александър Радовски, зам.-областният управител Цанко Маринов, началникът на полицията Л. Василев и почетния гражданин на Правец Валентин Златев. Последният дарил 59 000 лв. на проекта, струващ на общината 108 000 лв.

Камерите се следят от местното полицейско управление, което посетиха специалните гости след кратка среща в сградата на общината.

Шефът на МВР поздрави кмета и благодари на Валентин Златев за оказаната помощ. "Не може да има национален патриотизъм, без да има местен патриотизъм", заяви Румен Петков. В знак на благодарност Красимир Живков подари на министърът почетния плакет на Правец.