С амбициозна програма и на нова сцена ще се завърне MоzArt Festval в Правец през следващата година. Той ще направи почивка през 2022 г. заради предстоящия ремонт на Pravets Resort, който  в края на годната става част от световната хотелска верига Hyatt Regency. Междувременно артистичният директор на Фестивала проф. Борислава Танева подготвя бляскавото му завръщане на обновените сцени до езерото през 2023 г. 


„MоzArt Festival няма да изневери на високите стандарти, които oтстоява вече 17 години и ще продължи да среща публиката с най-доброто от света на класиката. Ще изненадаме меломаните не само с внимателно подготвена програма, но и с участието на световно признати имена от България и чужбина“, обещават отганизаторите. 


Създаден през 2004 година MоzArt Festival в Правец преминава от малката бутикова форма до впечатляващите издания на открито. Той заслужено се нарежда сред най-големите и авторитетни събития в културния календар на България.  Посветени на творчеството на гениалния австрийски композитор В. А. Моцарт, фестивалните дни постепенно разширяват своята програма и среща публиката с различни жанрове на класическото изкуство. Сцените на Фестивала посрещат  както утвърдени професионалисти, така и млади надежди на класическата музика.