Около 5.05 часа на 12 юни в РУ-Ботевград постъпил сигнал от Филиала за спешна помощ в града за приета пациентка с порезни рани по коленете. Полицейски служители установили, че пострадалата е била порязана с нож в нощно заведение в града от непознат мъж. След преглед и обработка на раните жената е освободена.


На местопроизшествието е извършен оглед. Разпитани са свидетели-очевидци. В хода на оперативните действия е установен и задържан извършителят на деянието – 49-годишен мъж от Правец. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 325, ал.1 от НК. Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура.


Минути след 2 часа на 12 юни в РУ-Ботевград се получил сигнал за съседско сбиване на ул. „Преслав“. Изпратените на адреса полицейски служители установили участниците в свадата. Единият мъж е задържан за срок до 24 часа, опонентът му е транспортиран в столична болница с фрактура на ребро. По случая е регистрирана преписка. Продължава работата по изясняване на всички факти и обстоятелства.