Катастрофа с моторист затвори международния път Е-79 край Ботевград, видя репортер на агенция BulNews. Инцидентът е станал малко преди трафикът да се качи на АМ „Хемус“ в посока София.


По първоначална информация трима рокери са пътували към столицата, когато при изпреварването на ТИР единият от тях се ударил вляво в мантинелата, след което останал да лежи на асфалта. Сблъсъкът е бил толкова силен, че предпазното съоръжение е доста деформирано, а самият мотор се е превърнал в куп желязо.


Неговите приятели незабавно подали сигнал на тел. 112 и на мястото на катастрофата пристигнали полиция и линейка. Медиците са оказали първа помощ на пострадалия младеж, след което са го транспортирали към болницата в Ботевград. На този етап има съмнения са счупен ляв крак, но тепърва предстоят да се направят щателни изследвания.


Заради инцидента международния път към автомагистралата е затворен. По тази причина вече се е образувала километрична опашка от превозни средства. Има вариант идващите от Мездра да влязат в Ботевград и да използват обиколния път, който излиза горе на бензиностанцията на „Лукойл“ на „Хемус“. Тези обаче, които вече са в задръстването, нямат избор и ще трябва да изчакат отварянето на пътя.


Официална информация на ОДМВР - София от днес - 20 юни:


Около 18 часа на 18 юни в РУ - Ботевград постъпил сигнал за пътен инцидент на път 2-17. На място е установен мотоциклет „Ямаха“, самокатастрофирал в предпазната мантинела. Водачът е транспортиран за лечение с разкъсно-контузна рана на ръка и фрактура на лумбален прешлен. По случая е образувано досъдебно производство.