В късния следобед вчера, 24 юни 2022 година самобитната наша художничка Стефка Хикова събра в Многопрофилната зала на НЧ „Тодор Пеев-1871” свои почитатели, приятели и любители на художественото творчество на поредната излоба.


На повече от 15 платна художничката е отразила трепетите на сърцето си, най-вече в пейзажа, цветята и натюрморта. Любимото й средство за рисуване е малслото, като този път цветовата гама е осъществена със шпакла. Няколко от рисунките са на нейния син Стефан Хиков.


Видимо развълнувана, тя разказа накратко за начина си на рисуване, предпочитания в стиловете и за отношението на Общината и Етрополската общественост към нейното творчество.


Тази изложба е в рамките на десетдневката от мероприятия по повод Празника на Етрополе.


На откриването присъства Росица Иванова – началник-отдел Образование, здравеопазване, социални дейности и туризъм към Общината. С красиви думи Христо Андреев – председател на Етрополското читалище поздрави художничката, с пожелание за нови изложби.


Своеобразен поздрав бяха цветята от нейните почитатели и изпълненията на Група „Оренда” с ръководител Петя Цекова.


Накрая ги имаше и снимките за спомен от събитието.


От името на Етрополската секция на сайта ни, честитим поредното творческо изпълнение на Стефка Хикова с пожелание за нови изложби и красиви мигове в живота й.


На добър час!