На днешното заседание на местния парламент бе разгледана докладната, внесена от Тихомир Найденов, за избор на заместник-председател на Общинския съвет. В момента  местният парламент има само един заместник-председател- Николина Цолова, което е прецедент. Винаги заместник-председателите са били двама или трима, което гарантира нормалната работа на Общинския съвет,  в случай че председателят е възпрепятстван да води заседанията. Тихомир Найденов предложи  за зам.-председател Любчо Василев от ДИБО. От своя страна Любчо Василев предложи да бъде избран още един зам.-председател - Дамян Маринов от ГЕРБ.


Адвокат Георги Донков настоя да се отложи вземаненето на решение по тези предложения с аргумента, че докладната е внесена в нарушение на изискването на правилника за минимум 7 дни  предварително внасяне на конкретния проект за решение.


При гласуването само седем съветници подрепиха предложението на Георги Донков, 10 бяха против и двама се въздържаха. Не бе прието и предложението двете кандидатури да се гласуват поотделно.


За избора на Дамян Маринов и Любчо Василев за зам.-председатели гласуваха 15 съветници, четирима бяха против, а двама се въздържаха.