15-годишният Сергей Стоев, който преди няколко дни стана европейски шампион по класическа борба за момчета в категория до 68 кг, бе награден с 1000 лева. Решението бе взето от общинския съвет вчера по предложение на Сашо Везенков. Още 5000 лева отпуска общината за клуба по борба, за да бъде организиран спортен лагер в чужбина  за талантливия млад спортист.
В изказването си пред съветниците Сашо Везенков заяви, че комисията по младежта и спорта към общинския съвет ще изработи регламент, по който в края на всяка година местните спортисти, завоювали успехи през годината, ще бъдат награждавани на специална церемония.


На 27 юли председателят на Българската федерация по борба Христо Маринов изпрати поздравително писмо до Спортния клуб по борба "Балкан".


"От името на Българската федерация по борба и лично от мое име ви поздравявам за успеха на прекрасния  състезател  от вашия клуб Сергей Стоев. Неговата европейска шампионска титла ни изпълва с радост и гордост и открива нови хоризонти за бъдещето на българската бора" - се казва в писмото.


Сергей Стоев е възпитаник на ПГТМ “Христо Ботев“. “Той е гордост за България, за Ботевград и нашето училище“, каза по време на заседнието директорът на професионалната гимназия Иван Николов, който е и общински съветник. По думи на Николов, Сергей е много добър ученик, изключително скромно момче, проявяващо уважение както към учителите, така и към своите съученици.