Община Ботевград ще получи  530 хиляди лева допълнително след актуализацията на държавния бюджет. Средствата ще бъдат изразходвани за актуализация на договорите за строителство  за стартирането на проекта за благоустройство на булевард "Трети март". Това заяви кметът Иван Гавалюгов в предаването „Още по темата“.
Проектът за благоустройство на булевард „Трети март“ предвижда  пешеходна алея с широчина 3.5 метра да свърже центъра на Ботевград с околовръстното шосе, а на следващ етап и с вилна зона Зелин. Пешеходната зона ще бъде от източната страна на Стара река. На подходящи места ще се изградят конзоли над реката, които ще бъдат в кръгли форми, в синхрон с вече съществуващите зад Историческия музей.
Участъкът от източната платно на бул. „Трети март“ до улица „Букорска“ ще бъде затворена за коли. А зеленият остров между булеварда и ул. „Букорска“ и „1866“ ще се направи детска площадка, място с изглед към реката и кът за отдих. Мястото ще бъде отделено от пътното платно със зелена площ от храстовидна растителност.
Подробният проект за благоустрояване на булевард „Трети март“ бе представен на обществено обсъждане в началото на тази година.