Автомобилът бил с регистрационни номера на друга кола, а оригиналните били открити в багажника

След гонка е задържан шофьор без книжка, който заредил гориво за 300 лева и избягал без да плати. След направена проверка се оказало, че автомобилът е с регистрационни номера на друга кола, а оригиналните били открити в багажника, съобщават от МВР.

Минути след 10 часа в неделя сутринта автопатрул на група "Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали" към областната дирекция се отзовал на сигнал за шофьор на лек автомобил, който след като заредил дизелово гориво на стойност 300 лева на бензиностанция  на Лукойл на автомагистрала "Хемус" в района на вилна зона Зелин, потеглил без да плати.Служителите на реда бързо засекли нарушителя и предприели действия за спирането му - последвали го с включена светлинна сигнализация, на което водачът не се подчинил и продължил движението си по аутобана в посока София. След около 10-минутно преследване лекият автомобил е спрян в района на с. Жерково.


При извършената проверка униформените установили, че автомобилът е с регистрационни номера на друга кола, а оригиналните били открити в багажника. На задната седалка полицейските служители намерили и още един комплект табели – за друго превозно средство. При извършената справка станало ясно, че шофьорът - 24-годишен врачанин, не притежава свидетелство за управление на МПС. На място е тестван за употреба на алкохол, пробата му е отрицателна.

Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На местопроизшествието е извършен оглед. Работата по случая продължава под наблюдението на компетентните прокуратури.