УВАЖАЕМИ ДИРЕКТОРИ,


УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,


УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ,


Най-сърдечно Ви поздравявам с първия учебен ден – 15 септември и откриването на новата учебна година. Това е денят, в който всички ние, учители, ученици и родители, се прекланяме пред духовното огнище на българина – Училището, което винаги е било и неизчерпаем източник на познания, сила и духовност. Поддържайки огъня на знанието, то е успяло да превърне всеки един от нас в образован гражданин на Република България и света. 


УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, на Вас пожелавам все така неуморно да създавате и да пазите богатството на българското училище - неговите възпитаници! Желая здраве, духовни сили и упоритост, за да се борите с трудностите и да получите заслуженото удовлетворение от добре свършената работа! Нека любовта на Вашите ученици бъде най-ценният дар за труда Ви! Нека учебните часове са изпълнени с всеотдайност, грижа и повече любов към младите. Вашата професия е мисия, защото освен знания и умения, формирате и нравствените ценности у нашите деца. 


УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ,СКЪПИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ, Пожелавам Ви една успешна учебна година! Година, през която да откриете още много интересни неща, свързани със света около Вас! Година, през която ще намерите нови приятели! Вярвайте на своите учители, защото те са хората, които ще Ви помогнат да станете не само по-образовани, но и по-добри! Вярвайте в силата на науката, защото тя променя съвременния свят! Вярвайте в себе си, защото младостта е изпълнена с достатъчно сили за реализиране на всяка мечта! Пазете традициите на Вашето училище, умножавайте успехите му, почитайте всеотдайността на своите преподаватели! Не се отказвайте от мечтите си, защото те са Вашите криле. Вървете напред смело и решително! Искайте, защото можете! Не се страхувайте от трудностите, а ги побеждавайте!


НА ДОБЪР ЧАС!


ДИМИТЪР ДИМИТРОВ - 


КМЕТ НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ