Поради влошените метеорологични условия, предвидената за днес прожекция на филма „Единството е сила“ - инициатива по случай Световния ден на туризма - се отменя. Филмът представя танцови и певчески състави от България, Полша и Грузия, взели участие в Международния детски фестивал „Единството е сила“, провел се през м. юни 2022 г.


Организаторите от Общинско предприятие „Туризъм“ ще информират допълнително кога ще се състои прожекцията.


Световният ден на туризма се отбелязва всяка година на 27-ми септември, за да повиши осведомеността сред международната общност за значението на туризма и неговата социална, културна, политическа и икономическа стойност в световен мащаб.


Припомняме, че по повод празника е обявен вход свободен за Часовникова кула – Ботевград и Паметникът костница на Ботевите четници в с. Скравена. 


Любителите на пешеходния туризъм ще могат да се включат и в организирания преход до местност „Мечите дупки“, с. Липница на 01.10.2022 г. /събота/. Сборният пункт за тръгване е местност „Желязна вода“ в 08:50 ч. Участниците в прехода до пещерите в с. Липница могат да оставят автомобилите си при „Желязна вода“. След края на прехода за тях ще има осигурен транспорт от финалната точка на разходката - местност „Пожарака“ обратно до „Желязна вода“. Участниците в похода, трябва да бъдат с подходящи обувки и спортен екип.