„Къде са обещанията на бившия министър Корнелия Нинова, че  с намаляване на ДДС хлябът по магазините ще стане по-евтин. За съжаление хлебопроизводителите започнаха да фалират заради скъпия газ и ток. Такъв случай за съжаление  имаме и в нашата общината и вече въпросът не e за цената на хлаба, а дали ще го има в магазините” – това заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ Дамян Маринов. Заедно с водача на листата на ГЕРБ-СДС за Софийска област Младен Маринов те се срещаха с жители на Трудовец.


Тревогата за отоплението през идващата зима бе основна тема за присъстващите граждани. „Сега всеки Ви казва, че газът може да бъде заменен с отопление на ток, но защо никой не гарантира дали електропреносната мрежа ще издържи натоварването и дали няма да се наложи въвеждането на режим” – заяви още Дамян Маринов.


"В момента цената на газа у нас е с 30% по-скъпа от реалната на пазара, поради факта, че се внася чрез прекупвачи. ГЕРБ има решение как това да се нормализира" - заяви Младен Маринов.


„Спомнете си, предишното правителство в лицето на Корнелия Нинова от БСП обещаваше държавни складове за дърва за огрев за населението. Къде са? Няма нито складове, нито дърва, макар че цената им скочи главоломно и за нашия район е над 170 лева за кубик” – подчерта кандидатът за народен представител от ГЕРБ.


Младен Маринов и Дамян Маринов поеха ангажимент, че при бъдещо управление на ГЕРБ общините ще бъдат подпомагани при реализацията на важите инфраструктурни проекти, какъвто е и проектът за подмяна на водопровода в Трудовец. "За да се подобри качеството на живот в регионите” – допълни Младен Маринов.


Купуването и продаването на гласове е престъпление