Преди дни 15-годишният Лазар Петков от СК “Тигрите“ в Ботевград се завърна от Световното първенство по кикбокс за кадети във всички стилове. Надпреварата се проведе в италианския град Йезоло. Там мериха сили две хиляди спортисти от 69 държави. Деветокласникът Лазар Петков, който тренира кикбокс една от четири години, участва за първи път в такъв голям спортен форум. Там той игра четвъртфинал с доста по-опитен противник от Гърция, като водеше и в трите рунда на срещата, но както понякога се случва, в последните секунди късметът изневери на Лазар и той не успя да спечели мача.

Амбициозният треньор Тодор Николов сподели, че приоритет на талантливия младеж са международни изяви, а следващото му участие зад граница ще бъде през декември в сръбския град Ниш. Съвсем скоро младият талант ще премери сили и в среща от професионалната верига за боеве "Максфайт".

Участието на Лазар Петков в Световното първенство по кикбокс, както и подготовката му за престижната надпревара, стана възможно благодарение на финансовата помощ, осигурена от най-голямата верига магазини за продажба на строителни материали “Максмарт“, и с подкрепата на общинския съветник Дамян Маринов.