Министерството на Регионалното развитие и благоустройството публикува официално списъка с общински проекти, които ще бъдат финансирани с държавни средства. Той е одобрен с решение на  Министерски съвет от 30 септември 2022 год. В него са включени 234 обекта, предложени от Националното сдружение на общините. Избрани са тези които имат проектна готовност, разрешения за строеж и са посочени от съответната общинска администрация като приоритетни.


Условието е МРРБ да финансира 50% от стойността им, като средствата ще бъдат предоставени на общините на две равни части – първото плащане ще е до 10 работни дни след подписване на споразумение, а второто – през месец декември 2022 година. Това се посочва в официално прессъобщение на Министерството до медиите.

В утвърдения списък, в частта ВиК инфраструктура, е включен проект на Община Правец – “Реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадни води с извън площадкова довеждаща инфраструктура, доизграждане и реконструкция на канализационна мрежа на гр. Правец, подобекти Етап 5 и Етап 6“, за който ще бъдат отпуснати 2 505 054 лв.