Около 20:10 часа в събота, при провеждането на полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества, криминалисти от РУ - Ботевград извършили проверка на криминално проявен и осъждан местен жител. 36-годишният предал доброволно свивка с прахообразно вещество, реагиращо на метамфетамин. Задържан е за срок до 24 часа.


Час по-късно в полицейския арест попаднал и втори ботевградчанин. При извършена проверка на обитаваното от него жилище служителите на реда открили и иззели плик с 15 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис, плик с 31 грама бяло прахообразно вещество и сгъвка с 3 грама вещество на кристали, реагиращи на метамфетамин, както и електронна везна.


Към 22:30 часа същата вечер ботевградските криминалисти открили наркотици и при проверката на таванско помещение в града, обитавано от 28-годишен. Иззети са плик с 50 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис, плик с 41 грама бяло прахообразно вещество и друг с вещество на кристали с тегло 15 грама, реагиращи на метамфетамин. Живущият на адреса е задържан за срок до 24 часа. По трите случая са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 354А от НК.