Ботевградският актьор Николай Найденов ще видим в новия сериал “Вина“ по БНТ 1. Той сe явява в епизодична роля, но не маловажна – на общинския съветник Жотев. Как ще бъде представен този образ, като честен, доблестен, проявяващ истинска грижа за хората, или точно обратното  - търсещ изгода само и единствено за себе си, предстои да разберем от сериала. На този етап Николай не желае да разкрива подробности около своето участие. За да бъдaт изненада за зрителите. 


Повече за сериала – от информацията, която ни бе предоставена от БНТ: 


Сериалът „Вина“ започва на 5 януари по БНТ 1


Само месец остава до голямото начало на един от най-очакваните телевизионни проекти – най-новия сериал на БНТ „Вина“. Сериалът започва от 5 януари 2023 г. и обещава да завладее изцяло още от самото начало. Всеки четвъртък в 21:00 ч. ефирът на БНТ 1 ще е запазена територия за 12-серийната семейна драма, в която се преплитат две основни теми – за вѝното и за винáта, която човек изпитва в различни ситуации в своя живот. „Вина“ е част от филмопроизводството на БНТ, режисьор е Виктор Божинов, а сценаристи - Нели Димитрова, Ваня Николова и Екатерина Николова. 


В центъра на сюжета във „Вина“ е Филип (в ролята е Владимир Зомбори),  който се завръща от Америка, за да продаде винарната на починалия си вуйчо. Бизнесът, който наследява обаче, се оказва в тежко състояние – с много натрупани дългове, недоволни служители и тонове залежало вино. Историята ни среща и с талантливата и фанатично отдадена на работата си млада еноложка Елина (в ролята е Елена Телбис) и скрития съдружник Андрей (в ролята е Михаил Билалов), който саботира работата на винарната в името на личната си облага. И докато Филип заедно с Елина и други свои съмишленици се опитва да възроди винарната и да опази целостта на своето семейство, наяве започват да излизат тъмни тайни от миналото, а героите се борят, всеки по свой начин, с горчивото чувство за вина…


„Вина“ е история за общочовешките теми като премълчаната в миналото истина, която капка по капка си проправя път към настоящето, любовта и изневярата, от която никой не е застрахован. В сериала зрителите ще се срещнат и с несломимия вътрешен порив да създаваш, оставяйки след себе си следа, изконния дълг към семейството и уважението към труда на предците, но и с неутолимото желание за власт и пари, със скритото лице на бизнеса и пристъпването на моралните граници. 


Трейлър: https://shortly.bg/dHU6b


БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, а сериалът „Вина“ е част филмопроизводството на обществената телевизия.