С новия обект веригата вече присъства в 51 града в страната


Лидл България отвори своя първи магазин в Ботевград. Новоизграденият обект се намира на бул. „Цар Освободител“ № 33А и предлага характерното за веригата съчетание от модерна визия, предварително подбран асортимент и оптимално съотношение качество-цена.


„Жителите на общината и региона заслужават възможността да избират сред разнообразни и качествени продукти, затова съм радостен от факта, че Lidl избра да отвори свой първи магазин в Ботевград. С откриването на Lidl ще се отворят нови работни места за жителите на общината, което ще допринесе за развитието на нейната икономиката и региона. Това е едно допълнително преимущество, оценено положително от мен и ръководството на Община Ботевград“, сподели Иван Гавалюгов, кмет на община Ботевград.


Новият Lidl магазин бе открит от г-н Иван Гавалюгов, кмет на община Ботевград и г-н Чавдар Михайлов, директор „Продажби и логистика“, РД Равно поле на Лидл България. А малко преди тържественото прерязване на лентата детски хор „Бонка Големанова“ зарадва присъстващите с изпълнение на коледни песни.


Новооткритият магазин е единственият в града с каси на самообслужване, които спомагат за още по-бързото обслужване на посетителите, а наличните 126 паркоместа са допълнително удобство за клиентите на бързоразвиващия се регион.


Обектът е снабден и със съвременно оборудване с висока енергийна ефективност, просторна търговска зала – 1407 кв.м, и подредба, която пести време и прави пазаруването приятно и удобно. 


Всички посетители в деня на откриването бяха посрещнати с редица изненади, игри и изгодни предложения. А следващите две седмици компанията ще зарадва с атрактивни отстъпки на избрани продукти Milbona всеки клиент, който пазарува в новия магазин в града. Пълните правила на акцията могат да бъдат прочетени на www.lidl.bg/novmagazin. 


С новия магазин обектите на Лидл България в страната са вече 115. Чрез новите удобни локации веригата цели да бъде още по-близо до своите клиенти, като им осигури допълнителни възможности за достъп до разнообразни продукти от предварително подбран асортимент и с характерното за Lidl оптимално съотношение качество-цена. 


За Лидл България 


Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в над 30 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 115 магазина в 51 града и над 4000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.