"Три важни неща има в човешкия живот: първото е да си добър, второто е да си добър и третото е да си добър." Хенри Джеймс


В днешният, изобилстващ от завист, злоба и трудности живот трудно можеш да срещнеш добър човек. Добротата е обширно понятие. Тази на пръв поглед семпла думичка, обаче съдържа неизмерима сила, богатство и красота. Защото добро е умението и да съпреживяваш, и да си състрадателен, и да закриляш, и да помагаш.


Такъв човек се оказа едно 14-годишно момче - Петър Петров. Ученик за първа година в НПГ по КТС - Правец. Виждайки несправедливостта на днешното време, виждайки страданието в очите на децата, които нямат, Пепи решава със собствени средства (събрани от тържества и празници) да се опита да накара усмивката да изгрее и на техните лица. С помощта и подкрепата на родителите си той създава календар със собственоръчно направени рисунки. Именува всеки месец с премеждията, които всеки тийнейджър среща в училище. В желанието си да бъде истински полезен в свят, изпълнен с безсмислени и безполезни неща, Пепи отправя и послание, насочено към родителите, с което поне от части да обясни мисленето, разбирането и проблемите на един тийнейджър.


Идеята на момчето е със средствата, събрани отпродажбите на календара, да направи едно по-весело, по-забавно и по-щастливо посрещане на Новата година на децата в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Д-р Петко Иванов“ и „Д-р Иван Цветков“ в Ботевград. Деца, чието семейство можем да бъдем всички ние, помагайки им да почувстват поне от части какво означава загриженост, добрина, топлина...


Благотворителният календар може да бъде закупен в кафетерия „Биаджо“, която се намира на кооперативния пазар, срещу магазин „Мания“. Цената е 20 лв.


Дали Пепи ще успее да сбъдне мечтата си да помогне, зависи от всички нас!


Дали ние ще намерим в себе си тази доброта, зависи само от нас!