2 467,70 лв., това е сумата, която бе събрана на днешния Коледен клавирен концерт, който се състоя в големия салон на НЧ „Христо Ботев 1884“ в Ботевград. В благотворителната проява се включиха 15 млади пианисти, от първи до десети клас, всички възпитаници на преподавателя по пиано Ваня Първанова. Водещ на концерта бе Алекс Стоянов.


Начало на събитието поставиха малките певци на детски хор „Бонка Големанова“, с диригент Боряна Нешкова, а детският танцов състав „Хоро – Н“, с ръководител Нина Велева, зарази присъстващите с добро настроение и положителни емоции с ритмичните си народни танци под съпроводсамо на пиано.


От сцената прозвучаха творби на Бах, Бетовен, Шопен, на Джордж Гершуин и аранжименти за пиано на световноизвестни изпълнители и техни песни. Почитателите на клавирното изкуство станаха свидетели и на два дуета на четири ръце в детска и юношеска възраст.


Специален гост в края на благотворителната инициатива бе и Дядо Коледа, който под звуците на любима Коледна песничка раздаде подаръци на всички участници в празничния концерт.


Събраната сума от дарения ще бъде предоставена в подкрепа на поредната кауза на нашата съгражданка и общински съветник Лили Димитрова -  за закупуване на нова апаратура за родилно отделение в МБАЛ - Ботевград.