На 16 януари, понеделник Телевизия Ботевград ще излъчи филм за италианските градове Торино, Милано и Бергамо. Той е част от лятното ни пътуване до Франция, което завърши в

Италия.

Не са малко онези, които смятат, че в един от най-силно развитите градове на Италия - Торино, няма много забележителности. Забелязахме, че съвсем не е така. Видяхме един пищен кралски дворец на управляващата някога Савойска Династия, със забележителни шедьоври на ренесансовото изкуство. Разгледахме и вторият по големина в света Египетски музей, след този в Кайро. И че Торино - четвъртият по големина град в Италия, не е само силно развит индустриален град, не е само изобретател на световноизвестното кафе Лаваца, на най-добрия течен шоколад, на вермута, и не е свързан само с футболните грандове Ювентус и Торино.

В Милано имахме възможност да посетим средновековния дворец Сфорца. А голямата, и то приятна изненада, бе град Бергамо, до което се намира летището Караваджо. Имахме голям късмет да попаднем в него точно в деня на неговия патронен празник. И да видим грузинска сватба като част от традиционния фестивал по случай този празник.

Филмът ще започне веднага след емисията Новини, която е от 20.30 часа.