Четири сигнала за щети от силния вятър са постъпили от сутринта до този момент на горещия телефон на отдела по обществен ред в Община Ботевград. Парче от облицовка на тераса се откъртило и пробило тавана на автомобил, паркиран зад Чавдарския блок с часовника. Служители от отдела са били на място, за да уведомят домоуправителя на жилищната сграда, че от фасадата й падат парчета и трябва да се предприемат мерки за обезопасяване. От разговорите с няколко собственици на апартаменти в блока станало ясно, че такъв няма. 


Пред очите на местна жителка са паднали части от фасадата на жилищната сграда над “Пощенска банка“. Силният вятър е разрушил два павилиона в централната част на града, от които са се разхвърчали ламарини. Единият е при хотел “Ботевград“, а другият – в непосредствена близост до пункта на Българския спортен тотализатор на ул. “Акад. Стоян Романски“.


Опасно време и ураганен вятър в цялата страна, на места поривите достигат до 30-35 метра в секунда. Червен код е в сила за две области в страната - Враца и Монтана, като в първата е обявено частично бедствено положение. За седем области е в сила орнажев предупредителен код - София град, София област, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Кърджали и Хасково.