“Инкотекс България“ дари биполярен електрокоагулатор KENTAMED 1E – интелигентен микропроцесорен апарат за електрохирургия, на Акошеро-гинекологичното отделение в Ботевград. Дарението бе предоставено на ботевградската болница на 21 януари, който се отбелязва като Ден на родилната помощ в България.


Точно на 25.03.2022г (Благовещение) “Инкотекс България“ стартира своята вътрешнофирмена благотворителна кампания „Жълти стотинки“ за набиране на средства за закупуване на медицинската апаратура, от която АГО се нуждае.  Тя се радва на широк ентусиазъм от страна на работещите във фирмата. Участието е доброволно, според възможностите на всеки един от тях. В кампанията се включват и партньори на “Инкотекс“, които посещават производствената база на фирмата по време на инициативата.  


Събрани са 267,45 лева, а стойността на апаратурата е 2 400 лева. Разликата от 2 132, 55 е осигурена благодарение на  ръководството на “Инкотекс България“.


“Идеята за „Жълтите стотинки“ ни позволи да бъдем съпричастни и търпеливо да следваме мисията с отворени сърца през миналата  годината, защото имахме ясна цел, хуманен фокус и дарителско желание да подкрепим и помогнем там, където започва живота на всеки един от нас“, казаха от ръководството на фирмата.


“Инкотекс България“ разработва, произвежда, продава и поддържа богата гама от електронни изделия – касови апарати с фискална памет, фискални принтери, фискални устройства за автомати на самообслужване, сейфове, монофазни електромери, осветителни тела и други. Производствената база на компанията се намира на територията на Индустриална зона “Микроелектроника“ в Ботевград.


Ръководният екип на “Инкотекс“ благодари на всички свои работници и служители, които подкрепиха благотворителната кампания.