18 партии и 8 коалиции подадоха документи за регистрация за изборите на 2 април. Срокът за регистрация приключи в 17 ч. вчера - 15 февруари. 


Предстои да се извърши проверка на списъците, представени от партиите и коалициите и след това ще стане ясен окончателният брой на участниците в следващите избори.


До края на деня Централната избирателна комисия ще вземе решение за тяхната регистрация, съобщиха от ЦИК пред БТА. От всички подадени заявления към момента избирателната комисия е регистрирала 11 партии и четири коалиции, става ясно от решенията на комисията.


Регистрираните партии са към момента са „Български съюз за директна демокрация“, „Българска социалдемокрация – Евролевица“,  „Български възход“, „Движение за права и свободи“, „Народна партия истината и само истината“, „Глас народен“, „Възраждане“, „Български национален съюз „Нова демокрация“, „Национално движение за стабилност и възход“, „Има такъв народ“ и „Социалистическа партия български път“.


Регистрираните коалиции са „Левицата!“, „Вън от ЕС и НАТО“, „БСП за България“ и „Продължаваме промяната – Демократична България“


Документи за промени в състава на коалиции могат да се подадат в ЦИК до 17 ч. на 25 февруари.


Партиите и коалициите могат да регистрират кандидатски листи за народни представители в Районните избирателни комисии от 9:30 часа на 17 февруари до 17 часа на 28 февруари.


Жребият с номерата на партиите и коалициите в бюлетината за вота на 2 април ще бъде изтеглен на 1 март, става ясно от хронограмата на ЦИК.