Общо 21 формации влизат в надпреварата за гласове


ЦИК изтегли номерата, с които партиите и коалициите ще бъдат записани в бюлетината за предсрочния парламентарен вот на 2 април. Общо 21 формации влизат в надпреварата за гласове.


№1 - КП БСП ЗА БЪЛГАРИЯ


№2 - КП ГЕРБ – СДС


№3 - ПП ВЪЗРАЖДАНЕ


№4 - ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД


№5 - ПП НАРОДНА ПАРТИЯ ИСТИНАТА И САМО ИСТИНАТА


№6 - КП КОАЛИЦИЯ НЕУТРАЛНА БЪЛГАРИЯ 


№7 - ПП „БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ”


№8 - КП ЗАЕДНО


№9 - ПП БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ


№10 - ПП НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ЗА СТАБИЛНОСТ И ВЪЗХОД


№11 - ПП КОНСЕРВАТИВНО ОБЕДИНЕНИЕ НА ДЕСНИЦАТА


№12 - КП ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ


№13 - ПП ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ


№14 - КП ЛЕВИЦАТА


№15 - ПП БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД


№16 - ПП МИР


№17 - ПП БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ – ЕВРОЛЕВИЦА


№18 - ПП БЪЛГАРСКИ СЪЮЗ ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ (БСДД)


№19 - ПП ГЛАС НАРОДЕН


№20 - ПП СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ „БЪЛГАРСКИ ПЪТ“


№21 - КП ВЪН ОТ ЕС И НАТО


Коментарът на партиите за изтеглените номера:


„Ние с нумерология и кабала не се занимаваме. Кампанията тепърва започва и се надяваме да дадем най-доброто от себе си и най-вече да обясним на българската общественост не само какви са приоритетите и целите ни, но и да ги убедим, че имаме сила и самочувствие да бъдем първи”, коментира Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС.


„На изборите на 2 април се явяваме обединени, за да ги спечелим. „Демократична България” и „Продължаваме Промяната” с номер 12 ще бъдат на първо място в изборната вечер и това е победа не за нас, а за една нова, модерна България”, смята Надежда Йорданова от ДБ-ПП.


„Надяваме се, точно и в слогана на ДПС, ще успеем да дадем старт на тази кампания с жребия, който днес беше изтеглен”, каза Сезгин Мехмед от ДПС.


„Номер 1 - всичко говори само по себе си. Няма нужда от нумерология - всичко е ясно. Ние вървим напред. Неслучайно сме на 130 години, знаем какво да направим, можем да го направим и най-важното нещо за нас е спокойствието, мирът, доходите на гражданите”, добави Борислав Гуцанов от БСП.


„Има такъв народ” категорично ще участва в следващия 49-и парламент. И ще бъде факторът, който ще гарантира, че 49-ият парламент ще бъде най-после работещ парламент”, посочи Станислав Балабанов от ИТН.