По инициатива на „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе“, учениците от четвъртите класове на СУ „Христо Ясенов“ изработиха мартеници за възрастните от Дома за стари хора в Етрополе и Клуба на пенсионера.


Всички деца приеха присърце идеята и вложиха много труд и любов в направата на мартениците, защото знаеха, че усуканите бели и червени конци ще  зарадват бабите и дядовците.


За вложеното старание, ентусиазъм и огромно желание да направят нещо добро на този хубав ден, четвъртокласниците получиха много подаръци  от Председателя на  „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе“, инж. Владимир Александров, който им пожела да са много здрави, усмихнати и щастливи, да се грижат за възрастните, защото това е грижа и към себе си!


При посещението в дома за стари хора, вълнението беше голямо не само за възрастните, но и за децата, защото и за тях имаше мартенички, изработени от персонала и живеещите в дома хора.


Екипът на „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе“ благодари на децата от четвъртите класове и техните класни ръководители за отзивчивостта и старанието, с което се включиха в инициативата! 


Благодарим и на Директора и персонала в Дом за стари хора – Етрополе за топлото и сърдечно посрещане!