ПГПЧЕ „Алеко Констонтинов“ ви кани на петото издание на фестивала за късометражен филм  на английски език. Той ще се проведе на 26 май 2023 г. от 17:00 ч. в читалището в гр. Правец. 


За да участват, отборите трябва да се регистрират до 02.04.2023 г. Линкът за регистрация и елементите можете да намерите на: https://www.pravetsfilmfestival.com   


Крайният срок за предаване на филмите е сряда, 10 май 2023 г., до 23:59 часа.


Филмовият фестивал в Правец ще представи филми, продуцирани от ученици от цялата страна. Те предварително изпращат филмите си, които са с продължителност 3-4 минути, и творчески вплитат три от списък с двадесет конкретни предварително обявени елемента. 


Всички изпратени филми ще бъдат представени на фестивала, а филмите-победители ще бъдат обявени по време на събитието. Учениците се състезават за следните награди: “Най-добър филм”, “Най-добър сюжет”, “Иновации  NEXT Level” и „Най-добра кинематография Борис Николов“. Наградата за кинематография „Борис Николов” почита живота и творчеството на Борис Николов - режисьор и възпитаник на Езиковата гимназия в Правец.


Филмовият фестивал в Правец включва 15 съдии от цял свят, сред които съдии от България, Германия, САЩ, Канада и Франция.


Фестивалът се организира от Шона Рикетц - бивш преподавател по английски език в Правец, по програма на комисия Фулбрайт, и Стефка Атанасова - старши учител по английски език в ПГПЧЕ „Алеко Константинов“, Правец. 


Изпращайте вашите въпроси на имейл: pravetsfilmfestival@gmail.com