Община Ботевград и Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов“ – Ботевград, ще се включват за 18-ти пореден път в националната кампания „Маратон на четенето“. Тази година тя ще се проведе в периода от 2 април – Международен ден на детската книга, до 23 април – Световен ден на книгата и авторското право. Инициативата се организира от Българската библиотечно-информационна асоциация и е в партньорство с Асоциация „Българска книга“. 


В рамките на националната инициатива общинската библиотека е подготвила редица събития. Гости и участници в тях ще бъдат: Теакуондо клуб „Сунг-Ри Ботевград“, ученици от 10 „б“  клас на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“,  възпитаници на детските градини от община Ботевград  и деца от Дневния център за деца и младежи с увреждания /ДЦДМУ/.


Официалното откриване на националната кампания „Маратон на четенето 2023“ ще се състои на 3 април – понеделник, от 16:00 часа. Началото ще бъде дадено в компанията на специалните гости на събитието - спортисти на Теакуондо клуб „Сунг-Ри Ботевград“.


На 11 април – вторник, от 17:30 часа в общинската библиотека ще бъде представена книга на Боян Йорданов - „Възлюбените“.


Кампанията „Маратон на четенето“ е част от събитийния календар на Община Ботевград.