„Признавам - това решение не беше обмислено добре от наша страна.“ – заяви в началото на днешния брифинг с местните медии кметът на общината – Иван Гавалюгов.


„Разпространеното в понеделник съобщение, относно премахването на междинните спирки по автобусната линия Ботевград-София, няма да се реализира. Основните ни мотиви, когато направихме това съобщение, бяха, че трите междинни спирки в Ботевград – при моста до бившия завод „Чавдар“, сините плочки и болницата не фигурират в транспортната схема на града. От своя страна това дава повод на превозваческите фирми да спират или да ги подминават избирателно. Категорично – обявеното от мен решение в началото на седмицата не е добро. Ние проведохме още една среща с превозвачите. Това наше намерение и тяхно желание няма да влезе в сила. Жителите на Ботевград, които ползват тази линия, могат да бъдат спокойни – автобусите ще продължават да спират на тези спирки. За да става това официално – вече е започната процедура за изменение на транспортната схема и включването на тези спирки в нея.“ – обясни Иван Гавалюгов.


В общинската администрация вече проучват възможността и за закупуване на автобусни билети през интернет, както и поставянето по междинните спирки на електронни устройства, пряко свързани с диспечерите в автогарата. По този начин ще може да се предвижда малко по-точно по колко човека ще използват автобусната линия в даден час.


На днешния брифинг стана ясно още, че се работи усилено по подновяването на автобусната линия Ботевград-Плевен-Ботевград.