Йонко и Ина Василеви, познати като творчески тандем с името YO/KO + INA,   откриха поредната си изложба в София. Проектът им се нарича „Нова живопис на действието/ Свързвайки капките”. Творбите са изложени в галерия „Интро” в София.
„След като концептуализираме технологията си на създаване на живописни изображения чрез свързване на капки от различни пигменти, ние създаваме своя методология за т.н „Нова живопис на действието”,  обосновават се двамата артисти.
„Произвеждайки  по-крупни петна върху повърхността на платното чрез така нареченото “dripping” или „капене” и като използваме самата капка като инструмент за рисуване, ние създаваме монументална живописна маса върху изобразителното поле. Окрупняването на капките или тяхното свързване в многоцветно петно, всъщност създава манипулирани  абстрактно-експресивни форми, чиято цветност е едва ли не  по определен дизайн, проектиран от нас. Това означава, че тази „нова живопис на действието” е изключително преднамерена и красотата й е предварително планирана чрез самата технология за създаване на изображения” – казва Ина Василева.
Ботевградчанинът Йонко Василев и съпругата му Ина Трифонова- Василева  имат свой път в изкуството и постижения не само у нас, но и в чужбина.
През 2015 г. Йонко Василев  участва в проекта Imago Mundi на фондация Luciano Benetton, като съпътстваща изложба на Венецианското биенале в Италия. А през следващата година получава  наградата „Гауденц Б. Руф“ за ново българско изкуство за проекта си „Стаята на Йонко”.
Ина Василева има  магистратура по мода в Национална художествена академия. Защитава докторска дисертация с тема: „Архитектурни принципи в концептуалния моден дизайн и дрехата като художествен обект от края на XX и началото на XXI век” и има научна степен доктор в областта на изкуствознанието и визуалните изкуства през 2017 г.  
През 2021 година  творческият тандем YOKO+INA излагат първия си проект „Обекти и обективна живопис“ в галерия Credo Bonum, следва проектът  YES” (ДА) през  2022г.
Най-новият им проект „Нова живопис на действието/ Свързвайки капките” се осъществява  със съдействието на Национален фонд „Култура”.