На 13 и 14 май Ботевград за трета поредна година ще бъде домакин на фестивала „Здравей, здраве“. Лекциите ще се проведат в зала „Ботевград”, а пред читалището и във фоайето ще има базар на здравословни продукти. Тази година мотото на фестивала е „Посоки”. Благодарение на спонсори, лекциите ще са с вход свободен за всички желаещи да посетят фестивала.


В програмата са включени изключително интересни лектори. Форумът открива  Александър Илиев с неговата тема за тибетската медицина.


Специалният гост на форума в Ботевград е  Джовани Манчина, клетъчен биолог от Италия. Той ще говори за  “Биорезонансна хипертермия и влиянието й върху клетките”.  Според неговото изследване повишаването на температурата в тялото подпомага борбата срещу раковите клетки.

В 14 часа е лекцията на известния психолог и терапевт Мадлен Алгафари. „...И заживели щастливо...” е темата  на нейната презентация.  Как да изградим щастливи партньорски отношения и как днес човекът изобщо да се преживява по-щастлив.  Разбира се, че става дума за любовта, която ни прави щастливи. „...И заживели щастливо...“ – така свършват приказките.  А ако още не си заживял щастливо, значи не е свършила приказката ти! А може би тепърва започва?” – тълкуванието на приказката от Мадлен Алгафари.


В 15.15 часа е лекцията на Иван Тодоров, радиестезист: “Водата – позната и непозната”.


В 17.30 часа на сцената ще бъде Петър Танев, боуен-терапевт с изключително актуалната тема - "Насекомите като храна”. Каква е разликата между пшенично брашно и брашно от щурци? Може би разликата е повече в нашето възприятие. И в нашата НЕинформираност по тези теми. Щурците, и като цяло ядливите насекоми, са храната (белтъчният източник) на бъдещето, твърдят учените.


В прогамата на „Здравей, здраве” са включени и теми, които са насочени към младата аудитория. Най-известният сексолог в България доц. д-р Румен Бостанджиев ще изнесе лекция на тема  “Интимни отношения и здраве”.


Ганета Савова, редактор на  списание „Осем”, e специалният гост на фестивала. Нейната лекция е „Златната ябълка е в твоята градина“.
Д-р Гергана Радович ще участва с лекция на тема “Фабрика за сън”. Тя е  холистичен терапевт. „Работя със заети хора, които не разполагат със свободно време и живеят под постоянно напрежение, но искат да изглеждат по-добре, да спят по-спокойно и да се будят енергични и уверени в себе си.” – каза тя.
Нейният подход - комбинира движение, хранене и управление на емоциите. Това не само подобрва здравето и външния вид, но и хармонизира отношенията с близки хора и колеги, подобрява качеството на съня.


Гергана Радович има магистърска степен по когнитивна наука, но и по авиационна техника и технологии. Тя е единственият в България Мастер Ти-Тап треньор и сертифициран преподавател по техники за емоционална свобода от БАРЕП и EFTMRA Великобритания.


Фестивалът завършва с лекцията на Диана Митева – “Глаголицата – древната българска азбука”. "Глаголицата е магическа азбука, която в голямата си част използва древнобългарския език и в нея са отразени, възродени и закодирани свещените и мистични познания на българите. Тя съдържа истината за историята на сътворението, света и планетата Земя. В нея е вплетен планът за проявата на енергиите, движещи живота, за развитието на човешката цивилизация и на християнския свят по пътя на духовната еволюция", доказва Диана Митева.